FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· Városunkról
· Gazdaságunk
· Történelmünk
· Kultúránk
· Hagyományaink
· Hivatalok
· Kapcsolat, Impresszum

 
Hírek
 · Helyi hírek
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Civil kurázsi
 · Magazin
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Apróhirdetés
· Bannerek
· Bemutató oldalak
· GYIK
· Hirdetések
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· Visszajelzés

 
Keresés itt
 
Számláló
Összesen


találatot kaptunk az oldal indítása óta:

 
Hirdetés 
Támogatók
Ez itt az Ön hirdetésének a helye
Mosolygás 

 
Kisvárdáról érkezõ fiatalok szolgálnak Királyhelmecen
Életmód
A királyhelmeci egyházközség meghívására február 23-án és 24-én Százvai László lelkipásztor vezetésével a kisvárdai gyülekezet ifjúsági csoportja szolgál több alkalmon is Királyhelmecen. Többek között részt vesznek a 3in1 elnevezésű ifjúsági találkozón, az Andante keresztyén zenekar pedig koncertet ad.


Február 23-án, szombaton 14.00 órakor kezdődik a Zempléni Református Egyházmegye 3in1 elnevezésű ifjúsági programja, amelyre ezúttal a királyhelmeci Művelődési Központ kistermében kerül sor.  Az ifjúsági délutánra meghívást kapott a kisvárdai gyülekezet ifjúsági csoportja, akik Százvai László lelkipásztor vezetésével vesznek részt az alkalmon, melyen bemutatják „Az igazi ajándék” című zenés előadásukat is.
 
A 3in1 ifjúsági délután után 18.00 órakor a Művelődési Ház nagytermében ad könnyűzenei koncertet az ugyancsak Kisvárdáról érkező keresztyén zenét játszó Andante zenekar. Az ifjúsági csoport tagjai a másnapi, február 24-ei istentiszteleten is szolgálnak, amelyen Százvai László lelkipásztor hirdeti Isten igéjét.
 
„Kisvárda évek óta Királyhelmec testvérvárosa, de a két gyülekezet között csak az elmúlt éven alakult ki kapcsolat. A kisvárdai gyülekezet hangstúdiója segített a királyhelmeci református templom hangosításának kiépítésében. Az elmúlt év derekán egy háromnapos hangtechnikai alapképzést is sikerült megvalósítani az említett stúdióban Százvai László lelkipásztor és Vitéz Róbert kisvárdai presbiter vezetésével, amelyen a Zempléni Református Egyházmegyéből vettek részt a hangosítás iránt érdeklődő fiatalok. Ez a mostani kétnapos, de három különböző alkalmat magába foglaló együttlét a két gyülekezet kapcsolatának az elmélyítésére utal. Az együtt töltött hétvégén minden korosztály meghallhatja Isten igéjét. A 3in1 alkalom ezúttal is a konfirmált, vagy a konfirmációra készülő fiatalokhoz szól. Reménységünk szerint a művelődési központba szervezett koncertre azok is eljönnek, akiknek nincs szoros kapcsolatuk a gyülekezettel és az egyházzal. A vasárnapi alkalmon az istentiszteletre érkezők felé tolmácsolják a kisvárdaiak Isten üzenetét. Bízunk benne, hogy áldott alkalmakon lehetünk együtt kisvárdai testvéreinkkel, s hogy e kapcsolatnak az áldásait sokan a saját életükben tapasztalják“ – tájékoztatta a Reformata honlapot Molnár István királyhelmeci lelkipásztor.
 
Reformata
Dátum: 2013. February 18. Monday, 16:46 Szerző: beikk
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Életmód
· Írta: beikk


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Életmód:
A Bodrogközben koncertezik a Firesz Cantate Domino kórusa


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2007 Polgár Info. Minden jog fenntartva.Wolf Studio